Färskrostat specialkaffe | 100% spårbart | Inga mellanhänder | Frakt med DHL 60 kr, fritt vid köp över 400kr kr | 1-2 arbetsdagars leveranstid | 10% rabatt vid kaffeköp över 1000 kr.

Färskrostat specialkaffe

100% spårbart

Inga mellanhänder

Frakt med DHL 60 kr, fritt vid köp över 400 kr

1-2 arbetsdagars leveranstid

10% rabatt på kaffeköp över 1000 kr

Kaffebönor

Från White Elk Coffee köper du färskrostade kaffebönor – helt utan mellanhänder för bäst pris – direkt från vårt rosteri i Tyresö. Något rostdatum skrivs inte ut här på hemsidan, men som kund hos White Elk är du alltid garanterad färskt kaffe. Max 2 veckor har det vilat hos oss innan vi skickar ut.

Alla våra kaffebönor är klassificerade som specialkaffe och har minst 82 poäng på SCA:s skala.  Klicka hem dina nyrostade kaffebönor här:

Färskrostade kaffebönor från vårt rosteri i Tyresö

Färskrostade kaffebönor – för smakens skull

Oavsett hur du brygger dina kaffebönor, så kan vi som kafferostare ge dig de bästa förutsättningarna. Vårt jobb är att köpa in ett råkaffe av högsta möjliga kvalitet, rosta kaffebönorna så bra som möjligt och skicka dem till dig så snart som möjligt efter att kaffebönorna rostats.

Därefter är det upp till dig. Mal och brygg kaffebönorna som det passar dig, men låt inte dina fina kaffebönor ligga och vänta på att konsumeras. Då tappar de snabbt i smak och arom.

Själva konsumerar vi våra kaffebönor upp till 2-3 veckor efter rostning. Helst mycket snabbare än så. För i samma stund som vi öppnar rostmaskinen så börjar smaker och aromer att brytas ner. Färskrostade kaffebönor innehåller hela 1000 smaker och aromer. Mer än vad man hittat i vin!

White Elk rostar endast hållbart producerat specialkaffe

White Elk startades 2019 som en liten del hos Kafferosteriet Koppar 2019. Koppar startade vi 2016 efter en resa till Costa Rica som förändrade våra liv. Mer om Kafferosteriet Koppar kan du läsa om på vår andra hemsida, klicka HÄR.

Allt sedan den första säcken har vi endast rostat specialkaffe-klassade kaffebönor. För att bönorna ska få denna klassificering krävs 80 poäng av 100 möjliga på den skala som Specialty Coffee Association tagit fram. Det kaffe både Koppar och White Elk rostar får minst 82 poäng. HÄR finner du mer information om vad specialkaffe är och hur bedömningen går till.

Alla kaffebönor vi köper in är inte bara av högsta möjliga kvalitet. Bönorna är även hållbart producerade. Vi visste redan från början att hållbarhet, där maximal hänsyn tas till omgivningarna och vår planet, går hand i hand med ett bättre kaffe. En glad bonde producerar ett godare kaffe. Vi betalar bra för våra kaffebönor, långt över standarder och världsmarknadspriser. Oftast är det smågårdar vi handlar av och vi vet att familjerna tar det överskott de får, investerar mer i sig själva och ger kaffebuskarna ännu mer kärlek. På så vis säkerställs goda kaffebönor, år efter år efter år – en god cirkel.