Handrostat och färskt specialkaffe | Spårbart och utan mellanhänder | Fraktfritt över 400 kr | 10% rabatt vid kaffeköp över 1000 kr.

Handrostat & färskrostat

Specialkaffe

100% spårbart

Inga mellanhänder

Fraktfritt vid köp över 400 kr

10% rabatt på kaffeköp över 1000 kr

Indonesien Sumatra – ekologiskt råkaffe (1 kg)

Ursprung: Indonesien
Region: Aceh, Sumatra
Bönsort: Arabica (Red Caturra och S-Lini)
Skördetid: September – maj
Odlas på: 1100 – 1280 möh
Process: semi-tvättat
Speciellt kännetecken: Väldigt mörkgrönt råkaffe

Detta specialkaffe från ön Sumatra i Indonesien är bearbetat med den lokala metoden Giling Basah. I korthet går denna ut på att kaffebärets yttre skal pulpas av direkt efter skörd. I ett dygn ligger bönorna sedan i sitt mucilage innan de tvättas och torkas.  Redan vid 30-35% fuktighet så hullas pergaminoskalet bort och sedan torkas kaffet ytterligare ner till 10-12% fuktighet. Processen ger ett lite blågrönt råkaffe, en stor kropp och en klassisk indonesisk smakprofil.

Vårt löfte till dig som rostar själv är att alltid ge dig de allra bästa förutsättningarna: Ett handplockat råkaffe av färskast möjligast skörd.
Eftersom vi i första hand rostar vårt egna kaffe, men alltså även säljer det orostat, så är vi väldigt måna om att allt vårt råkaffe är av färskast möjligast skörd. För precis som att kaffet alltid ska vara färskrostat när du dricker det, så har även färskheten på råkaffet väldigt stor betydelse för slutresultatet.

165 kr