Handrostat och färskt specialkaffe | Spårbart och utan mellanhänder | Fraktfritt över 400 kr | 10% rabatt vid kaffeköp över 1000 kr.

Handrostat & färskrostat

Specialkaffe

100% spårbart

Inga mellanhänder

Fraktfritt vid köp över 400 kr

10% rabatt på kaffeköp över 1000 kr

Indien robusta – ekologiskt råkaffe (1 kg)

Ursprung: Indien
Region: Kerala (Idinjamala) i södra delen.
Bönsort: Robusta
Skördetid: December – mars
Odlas på: ca 1200 möh
Process: Våta metoden

Detta kaffe, klassat som Parchment Kaapi Royale A, är utan tvekan en av världens mest förnämsta robustor och ett måste i en lyckad espressoblend. Ekologisk robusta av samma höga snitt återfinns även i Uganda. Denna är något mjukare i sin framtoning, men lika koffein-stinn.

I ren, rostad form, drar den åt tobak, örter och kryddpeppar. I en blandning tillsammans med t.ex. Indonesien och Brasilien kan du ge den det spelutrymme du själv anser rimligt – allt eftersom hur mycket tryck du vill ha i koppen.

Vårt löfte till dig som rostar själv är att alltid ge dig de allra bästa förutsättningarna: Ett handplockat råkaffe av färskast möjligast skörd.
Eftersom vi i första hand rostar vårt egna kaffe, men alltså även säljer det orostat, så är vi väldigt måna om att allt vårt råkaffe är av färskast möjligast skörd. För precis som att kaffet alltid ska vara färskrostat när du dricker det, så har även färskheten på råkaffet väldigt stor betydelse för slutresultatet.

180 kr