Färskrostat specialkaffe | 100% spårbart | Inga mellanhänder | Frakt med DHL 60 kr, fritt vid köp över 400kr kr | 1-2 arbetsdagars leveranstid | 10% rabatt vid kaffeköp över 1000 kr.

Färskrostat specialkaffe

100% spårbart

Inga mellanhänder

Frakt med DHL 60 kr, fritt vid köp över 400 kr

1-2 arbetsdagars leveranstid

10% rabatt på kaffeköp över 1000 kr

Råkaffe till försäljning

Färskheten på råkaffet har stor betydelse

Vi har rostat kaffe sedan 2016. Redan från början visste vi att inte bara hur färskt kaffet är när vi brygger det, utan även hur färskt råkaffet är när det rostas, har stor inverkan på smaken.

Olika ursprung åldras olika snabbt. Som grundregel kan man säga att råkaffe som vuxit på hög höjd och utvecklats långsammare, under en längre tid, också åldras långsammare. I regel gäller detta för allt specialkaffe, råkaffe av högsta möjliga kvalitet.

Vi rostar själva alltid ett så färskt råkaffe som möjligt. I och med detta får vi ibland, när det kommer nya skördar från samma ursprung, lite råkaffe över. Även om vi föredrar att sälja det färska råkaffet, så är vi ändå glada över att kunna sälja slattarna här – till ett betydligt bättre pris och ge fler hemmarostare möjlighet att dricka ett färskrostat kaffe!

Eftersom vi rostar allt råkaffe vi säljer själva, så är vi välbekanta med hur det uppför sig i rosten. Tveka därför inte att höra av dig till oss om du vill ha generella råd för hur du själv ska rosta ditt råkaffe. Våra maskiner skiljer sig såklart markant åt men vi kan ändå dela med oss av våra erfarenheter kring hur de olika faserna utvecklas.

Förvara ditt råkaffe smart

Förvara ditt råkaffe smart. Precis som för rostat kaffe så är råkaffets största finender luft, värme, ljus och fukt. Håll ditt orostade kaffe borta från det. Låt det inte stå framme i ett varmt rum, förvara ditt råkaffe svalt, gärna kallt. Du kan även frysa in det, för då näst intill avstannar åldrandet. Men ta det inte fram och tillbaka ur frysen mellan rostningstillfällena för då bildas det kondens varje gång. Och tänk på att råkaffe är som svampar, det tar till sig av omgivningarna. Förvara inte ditt råkaffe för nära andra livsmedel eller annat som avger starka dofter.

Lycka till!