Färskrostat specialkaffe | 100% spårbart | Inga mellanhänder | Frakt med DHL 60 kr, fritt vid köp över 400kr kr | 1-2 arbetsdagars leveranstid | 10% rabatt vid kaffeköp över 1000 kr.

Färskrostat specialkaffe

100% spårbart

Inga mellanhänder

Frakt med DHL 60 kr, fritt vid köp över 400 kr

1-2 arbetsdagars leveranstid

10% rabatt på kaffeköp över 1000 kr

Rwanda Rwinyoni – råkaffe (1 kg)

Ursprung: Rubavu, nordvästra Rwanda
Producent: Småbönder
Odlingshöjd: 1500 möh
Sorter: Bourbon, Jackson (tvättat)

Samma år som Rwinyonis tvättstation startade ställde de upp i Rwandas Cup of Excellence, den mest prestigefulla tävlingen i varje kaffeland, och placerade sig i den absoluta toppen. I Rwanda, där över hälften av allt kaffe som produceras klassas som specialkaffe, så är detta verkligen en bedrift. Mycket har hänt sedan 2012 men i år var det dags för oss att göra vårt första inköp från tvättstationen!

I nordvästra Rwanda är gudarna på gott humör. Jorden är en näringsrik vulkanjord, perfekt för kultivering av ett elegant, stilfullt kaffe. Solen slösar med sina strålar. Regnen gör landskapet böljande, grönt och lummigt. All denna växtlighet belönar oss med ett överflöd av aromer.

Kaffet smakar som fyllningen i en pralin, med mörk choklad och något rött bär – förmodligen hallon – i bakgrunden. Det är krämigt fylligt, med en mild och sofistikerad eftersmak som samtidigt är komplex och lång. Rwinyoni mår gott i stora koppar. Du kan rosta detta råkaffe både för espresso och filterbryggning.

Vårt löfte till dig som rostar själv är att alltid ge dig de allra bästa förutsättningarna: Ett handplockat råkaffe av färskast möjligast skörd.
Eftersom vi i första hand rostar vårt egna kaffe, men alltså även säljer det orostat, så är vi väldigt måna om att allt vårt råkaffe är av färskast möjligast skörd. För precis som att kaffet alltid ska vara färskrostat när du dricker det, så har även färskheten på råkaffet väldigt stor betydelse för slutresultatet.

180 kr

10 i lager