Färskrostat specialkaffe | 100% spårbart | Inga mellanhänder | Frakt med DHL 60 kr, fritt vid köp över 400kr kr | 1-2 arbetsdagars leveranstid | 10% rabatt vid kaffeköp över 1000 kr.

Färskrostat specialkaffe

100% spårbart

Inga mellanhänder

Frakt med DHL 60 kr, fritt vid köp över 400 kr

1-2 arbetsdagars leveranstid

10% rabatt på kaffeköp över 1000 kr

Costa Rica Cordillera de Fuego – Anaerobisk fermentering råkaffe (1 kg)

Producent: Luis Eduardo Campos
Ursprung: Piedales Sur, San Ramón, Alajuela, Costa Rica
Odlingshöjd: ca 1700 möh
Sort: Caturra 15+
Process: Anaerobisk fermentering

I den djupa, rika doften känner du syltiga björnbär, moget plommon, brunt socker och nötter av det jordigare slaget. Låter du koppen svalna så blommar de häftiga aromerna av söta bakkryddor och kanel mer och mer ju längre tiden går. Ha inte för bråttom!

Den söta kanelen är med oss genom hela upplevelsen, liksom mjuka romrussin och mörk choklad. Den långa och balanserade eftersmaken sitter i länge.

Denna caturra är skördad sent för att få extra söta bär ock kickstarta den anaeroiska fermenteringen, där fruktköttet får torka in i kaffebönan i en lufttät miljö. Det ger oss ett spännande kaffe med en av de mest ”kaneliga” eftersmaker vi någonsin upplevt. Vi dricker det gärna om och om igen som filterkaffe.

Vårt löfte till dig som rostar själv är att alltid ge dig de allra bästa förutsättningarna: Ett handplockat råkaffe av färskast möjligast skörd.

Eftersom vi i första hand rostar vårt egna kaffe, men alltså även säljer det orostat, så är vi väldigt måna om att allt vårt råkaffe är av färskast möjligast skörd. För precis som att kaffet alltid ska vara färskrostat när du dricker det, så har även färskheten på råkaffet väldigt stor betydelse för slutresultatet.

 

215 kr

3 i lager