Färskrostat specialkaffe | 100% spårbart | Inga mellanhänder | Frakt med DHL 60 kr, fritt vid köp över 400kr kr | 1-2 arbetsdagars leveranstid | 10% rabatt vid kaffeköp över 1000 kr.

Färskrostat specialkaffe

100% spårbart

Inga mellanhänder

Frakt med DHL 60 kr, fritt vid köp över 400 kr

1-2 arbetsdagars leveranstid

10% rabatt på kaffeköp över 1000 kr

Costa Rica Aquiares Estate Centroamericano – råkaffe (1 kg)

Region: Turrialba, Costa Rica
Producent: Diego Robelo på Aquiares Estate
Varietet: Red Honey Centroamericano
Odlingshöjd: 1200-1400 möh

Arabica-hybriden Centroamericano ä ren korsning mellan den etiopiska sorter Rume Sudan och Sarchimor från Centralamerica. I Turrialba har den funnit sitt rätta element och när de nyskördade kaffebären bereds med red honey-metoden får vi ett stort kaffe, med stor sötma, stor mustighet och ett stort djup. Det blir nästan som lagrat kryddigt, och du anar de vinösa inslagen om du rostar för att brygga med filter. Även de röda druvorna framträder i den krämigt chokladiga koppen.

Du som följt oss genom Kafferosteriet Koppar vet att det var i just Turrialba som startskottet gick. Här njöt vi för första gången av färskrostat kaffe. Vi vet inte vilken sort vi drack, men med Diego Robelos kaffe känner vi samma sak. Med stolthet säljer vi nu detta råkaffe genom White Elk under en begränsad tid!

Detta är ett handplockat råkaffe av färskast möjligast skörd och vi rostar det själva just nu på rosteriet.
Precis som att kaffet alltid ska vara färskrostat när du dricker det, så har även färskheten på råkaffet väldigt stor betydelse för slutresultatet!

150 kr

Slut i lager