Färskrostat specialkaffe | 100% spårbart | Inga mellanhänder | Frakt med DHL 60 kr, fritt vid köp över 400kr kr | 1-2 arbetsdagars leveranstid | 10% rabatt vid kaffeköp över 1000 kr.

Färskrostat specialkaffe

100% spårbart

Inga mellanhänder

Frakt med DHL 60 kr, fritt vid köp över 400 kr

1-2 arbetsdagars leveranstid

10% rabatt på kaffeköp över 1000 kr

Uganda – ekologiskt råkaffe (1 kg)

Ursprung: Rwenzori Mountains
Producent: Bukonzo Joint Cooperative
Odlingshöjd: 1300-1600 möh
Sort: Arabica SL14, SL 28, Nyasaland
Bearbetningsmetod: Tvättat

Vi fick upp ögonen för Bukonzo Joints ekologiska kaffe när Coffee Review utsåg det till ett av världens 30 bästa kaffen 2017. Sedan dess är kooperativets kaffe ett stående inslag hos oss.

Kooperativet domineras nästan helt av kvinnor och kunde dra igång sin verksamhet tack vare ett s.k. mikrolån. Majoriteten av världens kaffe bönder vet inte hur deras kaffe smakar. Det gör Bukonzo-kvinnorna tack vare att de t.ex. investerat i en egen rostningshydda. Precis som när du rostar själv så känner de alltså samma smaker och aromer på Rwenzori-bergens sluttningar, nämligen mjölkchoklad, hasselnöt, russin och björnbär. Du kan rosta deras bönor för både brygg och espresso, men gör du det primärt för espresso så bör du även blanda i en gnutta Indien (arabica eller robusta) eller Indien för att mjuka upp ytterligare.

Vårt löfte till dig som rostar själv är att alltid ge dig de allra bästa förutsättningarna: Ett handplockat råkaffe av färskast möjligast skörd.
Eftersom vi i första hand rostar vårt egna kaffe, men alltså även säljer det orostat, så är vi väldigt måna om att allt vårt råkaffe är av färskast möjligast skörd. För precis som att kaffet alltid ska vara färskrostat när du dricker det, så har även färskheten på råkaffet väldigt stor betydelse för slutresultatet.

130 kr

Slut i lager