Färskrostat specialkaffe | 100% spårbart | Inga mellanhänder | Frakt med DHL 60 kr, fritt vid köp över 400kr kr | 1-2 arbetsdagars leveranstid | 10% rabatt vid kaffeköp över 1000 kr.

Färskrostat specialkaffe

100% spårbart

Inga mellanhänder

Frakt med DHL 60 kr, fritt vid köp över 400 kr

1-2 arbetsdagars leveranstid

10% rabatt på kaffeköp över 1000 kr

Nicaragua Yellow Honey – råkaffe (1 kg)

Ursprung: San Fernando, Nueva Segovia
Producent: Finca La Portuguesa
Odlingshöjd: 1600-1650 möh
Sort: Arabica Villa Sarchi
Bearbetningsmetod: Yellow honey

Tre saker gör att detta råkaffe verkligen sticker ut:

  1. Det är uppvuxet i ett av Nicaraguas högst belägna kaffelägen, på över 1600 meter hos Finca La Portugues.
  2. Det är en ovanlig sort av arabica, nämligen Villa Sarchi som är en mutation av bourbon-arten. Vi känner att den ger en otroligt ren kopp med en ännu mjukare sötma.
  3. Kaffet är bearbetat med yellow honey-processen. Fruktköttet har torkat in i bönan efter det att man tagit bort skalet. Metoden är svårbemästrad men gör att sötman kan förstärkas ytterligare. Och du får ännu mer intensiva smaker och aromer som resultat.

Detta spektakulära råkaffe passar dig som vill åt ett extra sött kaffe vid filterbryggning, men även för espresso ges du goda förutsättningar få till en av årets godaste koppar. Du bjuds på vindruvor, körsbär, rom och choklad. Sötman går åt honungshållet. Drick gärna ur en stor topp, tillåt kaffet att komma ner i temperatur, luta dig tillbaka och njut av ditt hantverk.

Vårt löfte till dig som rostar själv är att alltid ge dig de allra bästa förutsättningarna: Ett handplockat råkaffe av färskast möjligast skörd.
Eftersom vi i första hand rostar vårt egna kaffe, men alltså även säljer det orostat, så är vi väldigt måna om att allt vårt råkaffe är av färskast möjligast skörd. För precis som att kaffet alltid ska vara färskrostat när du dricker det, så har även färskheten på råkaffet väldigt stor betydelse för slutresultatet.

160 kr

Slut i lager