Färskrostat specialkaffe | 100% spårbart | Inga mellanhänder | Frakt med DHL 60 kr, fritt vid köp över 400kr kr | 1-2 arbetsdagars leveranstid | 10% rabatt vid kaffeköp över 1000 kr.

Färskrostat specialkaffe

100% spårbart

Inga mellanhänder

Frakt med DHL 60 kr, fritt vid köp över 400 kr

1-2 arbetsdagars leveranstid

10% rabatt på kaffeköp över 1000 kr

Mexico Maragogype – råkaffe (1 kg)

Region: Chiapas, Mexico
Producent: Småbönder
Odlingshöjd: 1 000 – 1 200 möh
Sort: Maragogype
Process: Tvättad

Produktbilden här intill gör inte Maragogype rättvisa. Först när du håller råkaffet i din hand och jämför det med storleken på det kaffe du vanligtvis rostar förstår du varför arabica-varieteten faktiskt kallas för elefantbönan!

Elefantbönan Maragogype är hela 40% större än sina mer vanliga arabica-kusiner och tyvärr är den idag snudd på utrotningshotad. Den växer bara på ett fåtal platser på jorden och denna har vi funnit i Chiapas, på gränsen till Guatemala i södra Mexico. De stora bönorna ger oss en balanserad smakbild, med en söt och choklad munkänsla. Den pigga syran visar sig i form av grönt äpple.

Ta chansen, rosta och njut av Maragogype!

Vårt löfte till dig som rostar själv är att alltid ge dig de allra bästa förutsättningarna: Ett handplockat råkaffe av färskast möjligast skörd.
Eftersom vi i första hand rostar vårt egna kaffe, men alltså även säljer det orostat, så är vi väldigt måna om att allt vårt råkaffe är av färskast möjligast skörd. För precis som att kaffet alltid ska vara färskrostat när du dricker det, så har även färskheten på råkaffet väldigt stor betydelse för slutresultatet.

100 kr

Slut i lager