Färskrostat specialkaffe | 100% spårbart | Inga mellanhänder | Frakt med DHL 60 kr, fritt vid köp över 400kr kr | 1-2 arbetsdagars leveranstid | 10% rabatt vid kaffeköp över 1000 kr.

Färskrostat specialkaffe

100% spårbart

Inga mellanhänder

Frakt med DHL 60 kr, fritt vid köp över 400 kr

1-2 arbetsdagars leveranstid

10% rabatt på kaffeköp över 1000 kr

Mexico Chiapas – ekologiskt råkaffe (1 kg)

Ursprung: Motonzintla, Chiapas, Mexico
Producent: Casa común med 2.395 små kaffeodlare som medlemmar
Odlingshöjd: 1.200 – 1.800 möh
Sort: Bourbon, Caturra, Catimor
Process: Tvättat

Chiapas ligger på gränsen till Guatemala och här odlas – enligt oss på White Elk och Kafferosteriet Koppar – landets allra bästa kaffen. Rostar du för att brygga ett gott bryggkaffe, så är detta kaffet för dig. Vi uppskattar den söta smakprofilen, med choklad i basen. En hel del nötighet träder fram i form av mandel och valnöt. I bakgrunden finns vanilj och torkad frukt. I en espresso-blend så är Mexico den perfekta mjukgöraren. Ursprunget varken förstärker eller tar över andra ursprungs förslagsvis kraftigare egenskaper, utan bidrar – precis som vid filterbryggning – till den angenäma och nyansrika eftersmaken.

Vårt löfte till dig som rostar själv är att alltid ge dig de allra bästa förutsättningarna: Ett handplockat råkaffe av färskast möjligast skörd.
Eftersom vi i första hand rostar vårt egna kaffe, men alltså även säljer det orostat, så är vi väldigt måna om att allt vårt råkaffe är av färskast möjligast skörd. För precis som att kaffet alltid ska vara färskrostat när du dricker det, så har även färskheten på råkaffet väldigt stor betydelse för slutresultatet.

155 kr

Slut i lager