Färskrostat specialkaffe | 100% spårbart | Inga mellanhänder | Frakt med DHL 60 kr, fritt vid köp över 400kr kr | 1-2 arbetsdagars leveranstid | 10% rabatt vid kaffeköp över 1000 kr.

Färskrostat specialkaffe

100% spårbart

Inga mellanhänder

Frakt med DHL 60 kr, fritt vid köp över 400 kr

1-2 arbetsdagars leveranstid

10% rabatt på kaffeköp över 1000 kr

Etiopien Yirgacheffe bärtorkad heirloom – råkaffe (1 kg)

Ursprung: Etiopien
Region: Yirgacheffe
Producent: Småbönder som tagit kaffebären till stationen i byn Konga
Bönsort: Bärtorkad ekologisk Heirloom Ethiopia
Odlas på: 1925 möh

I Konga kebele, byn i Yirgacheffe i södra Etiopien växer kaffebären upp på det traditionella viset, i småböndernas trädgårdar. Det är därför vi ofta kallar kaffet härifrån för ”trädgårdskaffe”. Ibland, inte alls lika ofta, bereds kaffet också på det traditionella viset – med den torra, bärtorkade, metoden. Detta är ett sådant tillfälle, där skal och fruktkött, har getts tid att torka in i bönan efter skörd.

Bärtorkningen ger oss ett något fylligare kaffe än vi är vana vid från Etiopien. Om den etiopiska syran i vanliga fall framträder i form av något som för tankarna till en liten citronskiva i kaffet, så blir citronen i vår Konga mer av den bakade sorten, söt och rund, tänk citronmarmelad. Frukten har tonats ner något, men sött och behagligt blir kaffet ändå med både kanel, brunt socker, vanilj och karamell i smak och arom.

Det här är ett etiopiskt kaffe för alla oss som sedan tidigare uppskattar karaktären härifrån. Men det är också ett kaffe för alla er som är ”nya” i Etiopien och inte pang på vill gå rakt på frukten som framträder mer i de tvättade kaffena.

För filterbryggning eller modern espresso.

Vårt löfte till dig som rostar själv är att alltid ge dig de allra bästa förutsättningarna: Ett handplockat råkaffe av färskast möjligast skörd.
Eftersom vi i första hand rostar vårt egna kaffe, men alltså även säljer det orostat, så är vi väldigt måna om att allt vårt råkaffe är av färskast möjligast skörd. För precis som att kaffet alltid ska vara färskrostat när du dricker det, så har även färskheten på råkaffet väldigt stor betydelse för slutresultatet.

190 kr

Slut i lager