Färskrostat specialkaffe | 100% spårbart | Inga mellanhänder | Frakt med DHL 60 kr, fritt vid köp över 400kr kr | 1-2 arbetsdagars leveranstid | 10% rabatt vid kaffeköp över 1000 kr.

Färskrostat specialkaffe

100% spårbart

Inga mellanhänder

Frakt med DHL 60 kr, fritt vid köp över 400 kr

1-2 arbetsdagars leveranstid

10% rabatt på kaffeköp över 1000 kr

Etiopien Guji Hambela Benti Nenqa – ekologiskt råkaffe (1 kg)

Ursprung: Etiopien
Region: Guji
Producent: Småbönder som levererat till tvättstationen Benti Nenqa
Bönsort: Tvättad Heirloom Ethiopia
Skördetid: November 2020 – februari 2021
Odlas på: 2100 möh

Tvättstationen Benti Nenqa är uppkallad efter den by (kebele) där den ligger i regionen Guji. Hit för småbönder sitt “trädgårdskaffe”, resultatet av årets slit hemma i trädgårdarna där kaffebären och buskarna vårdats ömt. Kaffe i Etiopien odlas ofta just i anslutning till hemmen och ofta talar vi inte ens om en enda hektar odling per familj. Alltså i väldigt begränsad skala. Ju mer familjerna ömmar för sina kaffebuskar, desto bättre kvalitet – och desto mer får de betalt. Ju mer de får betalt, desto mer ömmar de för sina kaffebuskar. Det blir som en god cirkel för moder natur och oss kafferostare.

Detta är ett synnerligen fint specialkaffe. Ett av de bästa etiopiska vi någonsin rostat. Det ger verkligen uttryck för områdets specifika terroir, med vita blommor, smörkola, sockerrör i en lemonadliknande kopp. Rosta det gärna ljust. De flesta rostar denfrämst för filterbryggning, men var för den sakens skull inte rädd för att brygga den även som espresso. Med mjölk i en cappuccino är denna Guji Hambela Benti Nenqa ljuvlig.

Vårt löfte till dig som rostar själv är att alltid ge dig de allra bästa förutsättningarna: Ett handplockat råkaffe av färskast möjligast skörd.
Eftersom vi i första hand rostar vårt egna kaffe, men alltså även säljer det orostat, så är vi väldigt måna om att allt vårt råkaffe är av färskast möjligast skörd. För precis som att kaffet alltid ska vara färskrostat när du dricker det, så har även färskheten på råkaffet väldigt stor betydelse för slutresultatet.

180 kr

Slut i lager