Färskrostat specialkaffe | 100% spårbart | Inga mellanhänder | Frakt med DHL 60 kr, fritt vid köp över 400kr kr | 1-2 arbetsdagars leveranstid | 10% rabatt vid kaffeköp över 1000 kr.

Färskrostat specialkaffe

100% spårbart

Inga mellanhänder

Frakt med DHL 60 kr, fritt vid köp över 400 kr

1-2 arbetsdagars leveranstid

10% rabatt på kaffeköp över 1000 kr

Colombia Santander – ekologiskt råkaffe 6.28 kg

Region: Santander
Producent: Finca Santa Maria
Odlingshöjd: 1775 möh
Sort: Honey-bearbetad castillo

Ibland, med lite tur och om man är på tårna, så uppstår speciella tillfällen. Detta är ett sådant. Vi har 6,28 kg x 2 över av ett av de allra bästa kaffen vi rostat som Månadens Kafferesa hos Koppar. Vi lägger upp det här som först till kvarn och lovar att du ej kan bli besviken på detta råkaffe. Så här beskrev på vi Colombia Santander på Koppars hemsida:

Legenden säger att det colombianska kaffet föddes i regionen Santander, på Andernas sluttningar, för ungefär 300 år sedan. När jesuiterna bekände sina synder för prästen Francisco Romero, så förläts de och straffet som utdelades var att så kaffefrön, som blev buskar som snart bar frukt och så småningom spred sig kaffeodlandet vidare till andra departement.

Idag för 22 kvinnor på Finca Santa Maria traditionen vidare. Och vilket underbart sätt de gör det på! En honey-bearbetad castillo ger oss ett mjukt, fylligt och väldigt balanserat kaffe. Hantverket är exakt och metoden förstärker den finaste sötman, i form av brunt socker och vanilj. Aromerna går åt det vinösa hållet, de röda bären är syltiga. I smaken framträder den mjuka mjölkchokladen, romrussin och mer torkad frukt.

Med stor andakt njuter vi de kvinnliga böndernas kaffe. Colombia tar vi gärna i stora koppar och fyller våra munnar med. Kaffet får då en ny dimension och fylligheten breder ut sig – mjukt och behagligt.

I Koppar rostade vi detta råkaffe för i första hand filterbryggning, men på rosteriet drack vi det även som cappuccino. Lite mer trixande för att få till espresso-bryggningen, men värt besväret.

Vårt löfte till dig som rostar själv är att alltid ge dig de allra bästa förutsättningarna: Ett handplockat råkaffe av färskast möjligast skörd.
Eftersom vi i första hand rostar vårt egna kaffe, men alltså även säljer det orostat, så är vi väldigt måna om att allt vårt råkaffe är av färskast möjligast skörd. För precis som att kaffet alltid ska vara färskrostat när du dricker det, så har även färskheten på råkaffet väldigt stor betydelse för slutresultatet.

1200 kr

Slut i lager