Färskrostat specialkaffe | 100% spårbart | Inga mellanhänder | Frakt med DHL 60 kr, fritt vid köp över 400kr kr | 1-2 arbetsdagars leveranstid | 10% rabatt vid kaffeköp över 1000 kr.

Färskrostat specialkaffe

100% spårbart

Inga mellanhänder

Frakt med DHL 60 kr, fritt vid köp över 400 kr

1-2 arbetsdagars leveranstid

10% rabatt på kaffeköp över 1000 kr

Burundi Kibingo Intenso Yeast – råkaffe (1 kg)

Region: Kayanza
Producent: Kibingo washing station (3.515 småbönder som vardera har 300 kaffeträd på sina gårdar)
Odlingshöjd: 1700-1900 möh
Sort: Red bourbon
Process: Anaerobic fermentation (Intenso yeast)

Detta var första gången vi provade ett anaerobiskt fermenterat kaffe, där processen har kontrollerats av en jäst som tagit företaget Lalcafé fyra år att utveckla.

Kaffet kommer från Kibingo washing station i regionen Kayanza i det lilla kaffelandet Burundi. Regionen står för härligt bäriga, blommiga smaker och aromer, och att det går hem märks inte minst genom att regionen fullständigt dominerar landets Cup of Excellence-tävlingar.

Med ett omåttligt gott kaffe till att börja med, så kommer nu Intenso-jästen in i bilden. Ett juice-igt sötare kaffe får du leta länge efter. Den lilla, lilla mängd jäst (1 gram per kg kaffebär) som tillsätts i den 36 timmar långa fermenteringen gör nämligen att de röda bären blir ännu mera bäriga. I bakgrunden har vi både svart te med citron och ett piggt grönt äpple, men det är saftigheten som gör att detta kaffe verkligen sticker ut. Det blir honungslent balanserat och smakar kvalitet allra längst ut i fingerspetsarna. Vi dricker det helst som filterkaffe.

Detta råkaffe är från skörden 21-22. Det är därför vi säljer det billigare här på hemsidan.

155 kr

Slut i lager