Färskrostat specialkaffe | 100% spårbart | Inga mellanhänder | Frakt med DHL 60 kr, fritt vid köp över 400kr kr | 1-2 arbetsdagars leveranstid | 10% rabatt vid kaffeköp över 1000 kr.

Färskrostat specialkaffe

100% spårbart

Inga mellanhänder

Frakt med DHL 60 kr, fritt vid köp över 400 kr

1-2 arbetsdagars leveranstid

10% rabatt på kaffeköp över 1000 kr

Burundi Kayanza – bärtorkat råkaffe (1 kg)

Ursprung: Kayanza, norra Burundi
Odlingshöjd: 1600-2000 möh
Producent: Matsitsi Zuberi
Sorter: Bourbon (bärtorkad)
Skördat: 2023

Inbjudande noter av mogen stenfrukt, kakao och en pralin med fyllning av sylt. De inledande aromerna kompletteras med finstämda, samtidigt pigga, röda vinbär, och söt kokos. Blunda, smaka, njut och låt kaffet från norra Burundi förflytta dig till det böljande, lummiga landskapet på de soldränkta kullarna där det är uppvuxet.

Ett av Afrikas minsta kaffeländer bjuder här på nyansrika smaker i ett bärtorkat kaffe. Elegans är, som alltid, viktigare än kraft när det kommer till Burundi men eftersmaken i detta kaffe är ändå saftigt lång. Det är första gången vi rostar ett kaffe från Burundi som är bearbetat med den naturliga metoden, där fruktköttet efter skörd fått torka in i bönan. Producenten heter Matsitsi Zuberi och vi avnjuter gärna detta kaffe, från tvättstationen i Kayanza, i lite större koppar. För det är ett lite större kaffe än de vi druckit tidigare från Burundi, med en stor och fyllig munskänsla.

Detta råkaffe rostar vi främst för att filterbryggas, men bearbetningsmetoden (den torra processen) gör att det även blir fint som en mer mörkrostad espresso.

Vårt löfte till dig som rostar själv är att alltid ge dig de bästa förutsättningarna: Ett handplockat färskt råkaffe.

Detta råkaffe ankom till rosteriet den 21 mars, 2024.

170 kr

2 i lager