Färskrostat specialkaffe | 100% spårbart | Inga mellanhänder | Frakt med DHL 60 kr, fritt vid köp över 400kr kr | 1-2 arbetsdagars leveranstid | 10% rabatt vid kaffeköp över 1000 kr.

Färskrostat specialkaffe

100% spårbart

Inga mellanhänder

Frakt med DHL 60 kr, fritt vid köp över 400 kr

1-2 arbetsdagars leveranstid

10% rabatt på kaffeköp över 1000 kr

Brasilien Red Catucai – råkaffe 1 kg

Region: Montanhas do Espirito Santo, Brasilien
Producent: Sítio Bateia
Varietet: Red Catucai
Odlingshöjd: 940 möh
Process: Pulped natural

Ederval Sartori är yngst i familjen Sartori som verkligen kan sägas ha kaffet i blodet. 2010 köpte Ederval sin egen gård och Sítio Bateia, gården han växte upp på, har blivit ett partnerskap med tre kaffebönder: José Fernando Fortunato, Ederval själv och Edson Pires Sartori. Tillsammans brukar du jorden och delar skörden lika för att bearbeta kaffebären på egen hand.

Ederval har här använt metoden pulped natural för arabica-varieteten Red Catucai efter att bara avlägsnat det allra yttersta skinnet på kaffebäret. Metoden gränsar till honey, men har till skillnad från den honey allt mucilage (det gelé-aktiga som omger bönan) kvar när bärtorkningen påbörjas. Processen ger oss en väldigt elegant brasse, där vi faktiskt har en (mindre) del fruktiga nyanser som träder fram hos den för Brasilien annars tydliga chokladen och nötigheten. Vi känner lite tranbär, svag citrus och blommiga noter.

Rosta detta medium och du kan njuta av det både som filter och espresso.

Vårt löfte till dig som rostar själv är att alltid ge dig de allra bästa förutsättningarna: Ett handplockat råkaffe av färskast möjligast skörd.
Eftersom vi i första hand rostar vårt egna kaffe, men alltså även säljer det orostat, så är vi väldigt måna om att allt vårt råkaffe är av färskast möjligast skörd. För precis som att kaffet alltid ska vara färskrostat när du dricker det, så har även färskheten på råkaffet väldigt stor betydelse för slutresultatet.

175 kr

Slut i lager