Färskrostat specialkaffe | 100% spårbart | Inga mellanhänder | Frakt med DHL 60 kr, fritt vid köp över 400kr kr | 1-2 arbetsdagars leveranstid | 10% rabatt vid kaffeköp över 1000 kr.

Färskrostat specialkaffe

100% spårbart

Inga mellanhänder

Frakt med DHL 60 kr, fritt vid köp över 400 kr

1-2 arbetsdagars leveranstid

10% rabatt på kaffeköp över 1000 kr

Kenya Kahawa Bora AA – råkaffe (1 kg)

Region: Västra och centrala Kenya
Odlingshöjd: 1400-2000 möh
Sorter: Ruiru 11, SL28, SL34
Process: Tvättat
Skördat: 2022/2023

När vi startade vårt rosteri var det lätt att köpa kaffe från Kenya. Vårt minne var att det då, liksom nu, var relativt dyrt att köpa in men också att det alltid höll superhög kvalitet. Idag har den yngre generationen som skulle tagit över kaffegården flyttat till storstan och gör karriär. De som är kvar intresserar sig ofta för andra grödor, såsom te vilket är mycket mer lukrativt. Det gör det hela mer utmanande för oss kafferostare, men…

Kahawa Bora är inte bara namnet på detta kaffe, utan även den tvättstation som bearbetar bönorna som är vuxit upp i västra och centrala Kenya. Tvättstationen spelar en central roll här, för den är van vid att hantera spårbarhet och mikrolotter. Det är eldsjälar som de på Kahawa Bora som möjliggör att det fortfarande går att köpa fint kenyanskt kaffe för en bra peng!

Koppen bjuder mörk choklad, sötma i form av brunt socker och bären är torkade. I munnen mixas björnbär, blåbär, svarta vinbär med torkad aprikos. Kahawa Bora är ett fylligt kaffe, eftersmaken mjuk och lång. Detta kaffe rostar vi främst för att filterbryggas, men rostar du det några nyanser mörkare så får du även en saftigt fin espresso.

Vårt löfte till dig som rostar själv är att alltid ge dig de bästa förutsättningarna: Ett handplockat färskt råkaffe.

Detta råkaffe ankom till rosteriet den 30 juni, 2023.

210 kr

3 i lager