Färskrostat specialkaffe | 100% spårbart | Inga mellanhänder | Frakt med DHL 60 kr, fritt vid köp över 400kr kr | 1-2 arbetsdagars leveranstid | 10% rabatt vid kaffeköp över 1000 kr.

Färskrostat specialkaffe

100% spårbart

Inga mellanhänder

Frakt med DHL 60 kr, fritt vid köp över 400 kr

1-2 arbetsdagars leveranstid

10% rabatt på kaffeköp över 1000 kr

Honduras – Parainema – Råkaffe (1 kg)

Ursprung: Santa Barbara, Honduras
Producent: Yeltsin Sagastume
Odlingshöjd: 1450 möh
Sorter: Parainema (honungsbearbetad)
Skördat: 2023 (Ankom till rosteriet 231020)

Don Pedro Sagastume i Honduras bergstrakter är noggrann med sina berömda bönor. Det har han varit i decennier. Hans gårdar i Santa Barbara i västra Honduras har han delat upp i en mängd olika mikrolotter för hans söner att kultivera. Här är det Yeltsin, mellansonen, som odlar arabicasorten Parainema.

Familjen hjälps efter skörd åt att bearbeta de olika mikrolotterna. Här har de använt sig av honungsmetoden, helt utan vatten. De har tagit bort skalet på bären och sedan låtit fruktköttet torka in i bönan. Du som har lyckan att få Yeltsins färskrostade och honungsbearbetade Parainema kan förvänta dig en sofistikerad explosion – av kola, mjölkchoklad och melon. Det är ett rikt, karamelligt kaffe, tänk dig att hela munnen fylls till brädden av dessa smaker. Du kan rosta detta råkaffe både för filterbryggning och espresso, även om vi föredrar det för filter.

Från kullarna som producerar flest Cup of Excellence-vinnare i hela Honduras, hela vägen till din egen hemmarost. En sann rashäst, ett fullblodskaffe från Don Petros stolta familj!

Vårt löfte till dig som rostar själv är att alltid ge dig de bästa förutsättningarna: Ett handplockat färskt råkaffe.

Detta råkaffe ankom till rosteriet den 20 oktober 2023 och är från skörden 2023.

 

230 kr

Slut i lager