Färskrostat specialkaffe | 100% spårbart | Inga mellanhänder | Frakt med DHL 60 kr, fritt vid köp över 400kr kr | 1-2 arbetsdagars leveranstid | 10% rabatt vid kaffeköp över 1000 kr.

Färskrostat specialkaffe

100% spårbart

Inga mellanhänder

Frakt med DHL 60 kr, fritt vid köp över 400 kr

1-2 arbetsdagars leveranstid

10% rabatt på kaffeköp över 1000 kr

Honduras – Finca Cerro Azul (1 kg)

Ursprung: Comayagua, Honduras
Producent: Finca Cerro Azul
Odlingshöjd: 1450-1900 möh
Sorter: Red catuai (tvättat)
Skördat: 2022/2023

Detta råkaffe har vi själva endast rostat mellanmörkt för espresso. Vi fick tips av producenten från en annan kafferostare som också hade tänkt espresso från början – och vilken hit det blev!

Regionen Comayagua ligger i centrala Honduras. Här, på hög höjd, ligger Finca Cerro Azul som är en del av den fantastiska producenten Mierisch som vi ofta återkommer till. På Cerro Azul tar Jesus Antonio Cruz med mjuk hand väl vara på de högvuxna kaffebären.

Vi sammanfattar den gärna som en mild och aptitretande espresso. Välbalanserad, med torkad frukt, i form av plommon, aprikos och kanske lite fikon möter på ett elegant sätt sötman i form av brunt socker och lönnsirap. Nötigheten är mjuk, och när vi brygger denna espresso kort så samsas mandlar och valnöt i kulissen. Eftersmaken är angenämt utvecklad och lever kvar länge.

Skulle vi istället ha byggt profiler för att rosta för filterbrygg, så hade vi nog snarare använt detta kaffe som en bas i en blend. Ljusrostat så gifter sig Finca Cerro Azul bra med t.ex. Etiopien i en 50/50 blandning. I en mellanmörk blend så skulle exempelvis Indonesien vara en bra kombo.

Vårt löfte till dig som rostar själv är att alltid ge dig de bästa förutsättningarna: Ett handplockat färskt råkaffe.

Detta råkaffe ankom till rosteriet den 11 maj 2023.

130 kr

Slut i lager