Färskrostat specialkaffe | 100% spårbart | Inga mellanhänder | Frakt med DHL 60 kr, fritt vid köp över 400kr kr | 1-2 arbetsdagars leveranstid | 10% rabatt vid kaffeköp över 1000 kr.

Färskrostat specialkaffe

100% spårbart

Inga mellanhänder

Frakt med DHL 60 kr, fritt vid köp över 400 kr

1-2 arbetsdagars leveranstid

10% rabatt på kaffeköp över 1000 kr

Etiopien Yirgacheffe Dimtu Tero – ekologiskt råkaffe (1 kg)

Ursprung: Etiopien
Region: Guji, Yirgacheffe
Producent: Getachew Zeleke på farmen Dimtu Tero
Bönsort: Tvättad ekologisk Heirloom Ethiopia
Skördetid: November 2020 – februari 2021
Odlas på: 1800-2100 möh

Dimtu Tero är namnet på Getachew Zelekes farm i södra Etiopien. Dit har områdets småbönder tagit kaffet från sina små trädgårdar för Getachew att bearbeta. Han gör det genom att tvätta bären för att sedan torka på upphöjda afrikanska bäddar.

Mjukt rostat så bjuder detta kaffe på traditionella etiopiska aromer och smaker – grapefrukt, vanilj, vit blommighet och lite blommig stenfrukt. Du kan även rosta det mörkare för att reducera den i övrigt pigga syran, om du föredrar det som espresso eller i fransk presskanna.

Vårt löfte till dig som rostar själv är att alltid ge dig de allra bästa förutsättningarna: Ett handplockat råkaffe av färskast möjligast skörd.
Eftersom vi i första hand rostar vårt egna kaffe, men alltså även säljer det orostat, så är vi väldigt måna om att allt vårt råkaffe är av färskast möjligast skörd. För precis som att kaffet alltid ska vara färskrostat när du dricker det, så har även färskheten på råkaffet väldigt stor betydelse för slutresultatet.

155 kr

Slut i lager