Färskrostat specialkaffe | 100% spårbart | Inga mellanhänder | Frakt med DHL 60 kr, fritt vid köp över 400kr kr | 1-2 arbetsdagars leveranstid | 10% rabatt vid kaffeköp över 1000 kr.

Färskrostat specialkaffe

100% spårbart

Inga mellanhänder

Frakt med DHL 60 kr, fritt vid köp över 400 kr

1-2 arbetsdagars leveranstid

10% rabatt på kaffeköp över 1000 kr

El Salvador – Finca La Joya – Råkaffe (1 kg)

Ursprung: Apaneca, Ahuachapán
Producent: Finca La Joya
Odlingshöjd: 1250 möh
Sort: Bourbon (tvättad)
Skördat: 2022/2023

Finca La Joya är juvelen i kaffelandet som brinner för sitt kaffe. I de västra delarna av landet, i byn Apaneca, växer 189 hektar bourbon-buskar i skuggorna av andra regnskogsträn.

Detta råkaffe rostar vi själva för espresso. Inte för att det är det vanligaste för El Salvador, utan för att vi vill visa att det blir jättefint också i en liten kopp! Som slutresultat är det en elegant och modern espresso. Vi njuter den gärna ren utan mjölk för att verkligen känna ursprunget, men med lite, lite mjölk i mjukas kanterna upp och vi får en mjuk och krämig munkänsla. Bakkryddorna, kanel och nejlika, är stora och hänger sig kvar. Den mörka chokladen och sandelträet stramar upp koppen.

Samma rostgrad som du använder för att rosta för espresso kan du självklart även filterbrygga på. Det blir en fylligt fin och mustig kopp, där du heller inte behöver vara rädd för att förstöra det fina kaffet med en skvätt mjölk i.

Vårt löfte till dig som rostar själv är att alltid ge dig de bästa förutsättningarna: Ett handplockat färskt råkaffe.

Detta råkaffe ankom till rosteriet den 21 augusti 2023.

170 kr

Slut i lager