Färskrostat specialkaffe | 100% spårbart | Inga mellanhänder | Frakt med DHL 60 kr, fritt vid köp över 400kr kr | 1-2 arbetsdagars leveranstid | 10% rabatt vid kaffeköp över 1000 kr.

Färskrostat specialkaffe

100% spårbart

Inga mellanhänder

Frakt med DHL 60 kr, fritt vid köp över 400 kr

1-2 arbetsdagars leveranstid

10% rabatt på kaffeköp över 1000 kr

El Salvador Finca Atzumpa Bourbon Honey – råkaffe (1 kg)

Producent: Mario Acosta
Region: Bergskedjan Apaneca-Ilamatepec, Ahuachapan
Odlingshöjd: 1375 möh
Sort: Bourbon
Process: Honey

Mario Acosta äger farmen Finca Atzumpa i El Salvador. Vid flera tillfällen har familjens kaffegård utmärkt sig bland landets kaffen och placerat sig i toppen av respekterade Cup of Excellence. Såväl gården som landet har en lång historia av att producera otroligt välbalanserade kaffen allt sedan de första kaffebuskarna planterades i El Salvador, i slutet av 1700-talet.

Rostar du detta kaffe medium så njuter du av mjuka och silkiga texturer. Såväl karamell som mjölkchoklad finns bland de primära aromerna, därefter framträder syltiga bär i doften.

Kaffet är berett med honungsmetoden. Här har Mario Acosta avlägsnat skalen från kaffebären utan att använda vatten. Därefter torkar bönorna på upphöjda bäddar. Metoden ger en oöverträffad sötma, det blir ett mjukt och väldigt gott kaffe.

Vårt löfte till dig som rostar själv är att alltid ge dig de allra bästa förutsättningarna: Ett handplockat råkaffe av färskast möjligast skörd.
Eftersom vi i första hand rostar vårt egna kaffe, men alltså även säljer det orostat, så är vi väldigt måna om att allt vårt råkaffe är av färskast möjligast skörd. För precis som att kaffet alltid ska vara färskrostat när du dricker det, så har även färskheten på råkaffet väldigt stor betydelse för slutresultatet.

190 kr

Slut i lager