Handrostat och färskt specialkaffe | Spårbart och utan mellanhänder | Fraktfritt över 400 kr | 10% rabatt vid kaffeköp över 1000 kr.

Handrostat & färskrostat

Specialkaffe

100% spårbart

Inga mellanhänder

Fraktfritt vid köp över 400 kr

10% rabatt på kaffeköp över 1000 kr

Koffeinfri Colombia – ekologiskt råkaffe (1 kg)

Ursprung: Colombia
Region: Huila och Tolima
Decaf-process: CO2-metoden

Kaffet för dig som av någon anledning vill dra ner på eller minimera ditt koffein-intag men ändå maximera smak och arom. Detta decaf-råkaffe är inte bara odlat enligt ekologiska principer, det är även av-koffeiniserat med hjälp av den mest naturliga och skonsamma process som vi känner till, nämligen CO2-metoden.

Den patenterade CO2-metoden går ut på att råkaffet först blötläggs innan det utsätts för tryck från flytande CO2. Genom att cirkulera runt i råkaffet drar CO2 ur koffeinet ur bönorna. Processen upprepas tillräckligt många gånger, tills dess att minst 95% av koffeinet tagits bort. Därefter avlägsnas vattnet och råkaffet torkas tillbaka till sin ursprungliga vätskenivå.

Även om det ekologiska specialkaffe-klassade råkaffet, som vuxit på hög höjd och därmed utvecklats under en längre tid, ger oss de allra bästa förutsättningarna vid rostning, så bör du som rostar själv vara lite extra uppmärksam. Råkaffet har ändå genomgått en process, ett steg ytterligare, innan vi rostar det. Godast blir detta råkaffe om det rostas mörkt men det är en balansgång att göra det och avbryta rostningen i tid. Annars finns en risk att oljorna tränger fram ur bönorna snabbare än du är van vid. Det är ju först vid själva bryggögonblicket, när det varma vattnet träffar kaffet, som vi vill att de aromatiska oljorna frigörs.

Lycka till!

Vårt löfte till dig som rostar själv är att alltid ge dig de allra bästa förutsättningarna: Ett handplockat råkaffe av färskast möjligast skörd.
Eftersom vi i första hand rostar vårt egna kaffe, men alltså även säljer det orostat, så är vi väldigt måna om att allt vårt råkaffe är av färskast möjligast skörd. För precis som att kaffet alltid ska vara färskrostat när du dricker det, så har även färskheten på råkaffet väldigt stor betydelse för slutresultatet.

190 kr

11 i lager