Färskrostat specialkaffe | 100% spårbart | Inga mellanhänder | Frakt med DHL 60 kr, fritt vid köp över 400kr kr | 1-2 arbetsdagars leveranstid | 10% rabatt vid kaffeköp över 1000 kr.

Färskrostat specialkaffe

100% spårbart

Inga mellanhänder

Frakt med DHL 60 kr, fritt vid köp över 400 kr

1-2 arbetsdagars leveranstid

10% rabatt på kaffeköp över 1000 kr

Brasilien – råkaffe (10 kg)

Ursprung: Pântano , Mina Gerais, Brasilien
Kaffegård: Fazenda Rio Brilhante
Odlingshöjd: 1150 möh
Sorter: Yellow Bourbon, Topázio, Red Catuaí
Förädling: Bärtorkat
Skördat: Färskast möjligaste skörd

Under 1700-talet vallfärdade folk till Mina Gerais under guldrushen. Idag är det kaffe som gäller i regionen, som har behagliga 22 grader i skuggan året om och ideala förhållanden för att odla det ”svarta guldet”.

Kaffet från Fazenda Rio Brilhante har mycket nötter i både smak och arom. Kolan som framträder är mörk och vi har en söt, mjuk vanilj i eftersmaken. Det är just nötigheten och den karamelliga sötman som gör att den klassiska brasilianska smakprofilen går hem i alla läger.

Bakom kaffet står familjen Urban. Pappa Inácio, med barnen Erika och Fernando i spetsen. Sedan 2006 har de tillsammans styrt gården och år efter år förbättrat kvaliteten, samt miljön i närområdet. Oavsett hur du rostar och brygger ditt kaffe, så har du en vinnare här.

Finns även som 1 kg, klicka HÄR.

Vårt löfte till dig som rostar själv är att alltid ge dig de bästa förutsättningarna: Ett handplockat färskt råkaffe.

Detta råkaffe rostar vi själva och det är stående i vårt sortiment. Det är alltid av färskast möjligast skörd, även om detta inte anges här. Vill ha mer specifik information om när detta kaffe ankom till rosteriet så maila oss HÄR.

 

1450 kr