Färskrostat specialkaffe | 100% spårbart | Inga mellanhänder | Frakt med DHL 60 kr, fritt vid köp över 400kr kr | 1-2 arbetsdagars leveranstid | 10% rabatt vid kaffeköp över 1000 kr.

Färskrostat specialkaffe

100% spårbart

Inga mellanhänder

Frakt med DHL 60 kr, fritt vid köp över 400 kr

1-2 arbetsdagars leveranstid

10% rabatt på kaffeköp över 1000 kr

Kongo Virunga Kirindera kaffebönor

Ursprung: Nationalparken Virunga, östra Kongo
Producent: Kooperativet Coopade (202 småbönder)
Sort: Blue Mountain, Katwai, Rumangabo
Odlingshöjd: 1900 möh
Föräldning: Tvättat och soltorkat

”Som en otroligt välgjord mini-Kenyan”, det var vår första tanke när vi koppade detta kaffe i början av hösten och bestämde oss för att köpa det råkaffe, som vi nu börjat rosta. Visst finns det likheter, absolut! För det finns få platser i världen som är mer idealiska att odla kaffe på än i Kongo, precis som i Kenya. Rikligt med regn och rejält med sol, en vulkanisk jord och höga höjder som gör att bären får utvecklas i precis den takt som krävs för att skapa både balans och intensitet på samma gång.

De små bönderna i Virungas nationalpark har inte haft det så lätt genom åren. Kongo är ett land präglat av väpnat våld, krig och oroligheter, dessutom med mycket begränsad tillgång till sjukvård. Fokus har legat på allt annat än kaffeproduktion, de fina förutsättningarna till trots. Men nu har det börjat röra på sig – ordentligt dessutom. De 7000 små kaffebönderna i parken har alldeles nyligen börjat organisera sig i olika kooperativ och idag tar området rejält stora kliv framåt på specialkaffe-scenen med stora kvalitetsförbättringar för varje år som går!

Detta kaffe är skapat uteslutande av kvinnor. Av tradition är det kvinnorna som odlar och skördar kaffet, men här har de även klivit in och tagit hand om efterbearbetningen på kooperativet Coopade. Att deras kaffe rostas i Tyresö och dricks av dig tusen mil bort ger dem stolthet och ett hållbart liv.

Vi möts av en välbalanserad och söt kopp, där chokladen och de svarta vinbären är mest framträdande. I kaffet blommar vaniljen och svart te bland noterna av citrus och honung. Det är ett rikt kaffe, men där smakerna och aromerna bildar en fin enhet. En pigg start på den lite kallare vinterdagen!

Alltid färskrostat. Kaffet är aldrig äldre än 7 dagar när det lämnar vårt rosteri!

170 kr320 kr

Denna produkt är för närvarande slut i lager och är inte tillgänglig.