Färskrostat specialkaffe | 100% spårbart | Inga mellanhänder | Frakt med DHL 60 kr, fritt vid köp över 400kr kr | 1-2 arbetsdagars leveranstid | 10% rabatt vid kaffeköp över 1000 kr.

Färskrostat specialkaffe

100% spårbart

Inga mellanhänder

Frakt med DHL 60 kr, fritt vid köp över 400 kr

1-2 arbetsdagars leveranstid

10% rabatt på kaffeköp över 1000 kr

Colombia Tolima – ekologiska mellanrostade kaffebönor (1 kg)

Ursprung: Colombia
Region: Tolima
Producent: Asociación de Prodectores de Café Especial Orquída
Bönsort: Castillo, Caturra, Bourbon
Skördetid: September-December
Odlas på: 1.950-2.200 möh
Process: Tvättat

Sedan den allra första skörden år 1808 i Colombia har landet förfinat sin kaffe-kvalitet. Idag är få ställen i världen så starkt förknippade med specialkaffe av hög kvalitet. Det mesta kaffet kommer från “Triángulo del Café” (kaffetriangeln), som ringar in ett område mellan Cali och Bogotá. Här är Tolima en av de tongivande regionerna.

Tolima ger en ursprungs-specifik kopp. På hög höjd, 1400-2000 möh, växer de kaffebuskar som vi hämtar vårt specialkaffe från. Det är en svårodlad terräng på Tolimabergens sluttningar. Den vulkaniska jorden ger extra näring åt vår eftertraktade gröda och glaciärvattnet från Anderna blir en naturlig vattenkälla för detta tvättade kaffe.

Kaffet är krämigt sött, bjuder på vita blommor och en svag nötighet. Med örter i samspel med apelsin blir intrycken kompletta i denna kopp, som vi helst filterbrygger – i en vanlig kaffebryggare eller för hand i vår V60 (eller motsvarande) eller Chemex.

Alltid färskrostat. Kaffet är aldrig äldre än 7 dagar när det lämnar vårt rosteri!

270 kr

Slut i lager