Färskrostat specialkaffe | 100% spårbart | Inga mellanhänder | Frakt med DHL 60 kr, fritt vid köp över 400kr kr | 1-2 arbetsdagars leveranstid | 10% rabatt vid kaffeköp över 1000 kr.

Färskrostat specialkaffe

100% spårbart

Inga mellanhänder

Frakt med DHL 60 kr, fritt vid köp över 400 kr

1-2 arbetsdagars leveranstid

10% rabatt på kaffeköp över 1000 kr

Brasilien Rio Brilhante – mellanrostade kaffebönor (1 kg)

Ursprung: Pântano , Mina Gerais, Brasilien
Kaffegård: Fazenda Rio Brilhante
Odlingshöjd: 1150 möh
Sorter: Yellow Bourbon, Topázio, Red Catuaí
Förädling: Bärtorkat

Under 1700-talet vallfärdade folk till Mina Gerais under guldrushen. Idag är det kaffe som gäller i regionen, som har behagliga 22 grader i skuggan året om och ideala förhållanden för att odla det ”svarta guldet”.

Kaffet från Fazenda Rio Brilhante har mycket nötter i både smak och arom. Kolan som framträder är mörk och vi har en söt, mjuk vanilj i eftersmaken. Det är just nötigheten och den karamelliga sötman som gör att den klassiska brasilianska smakprofilen går hem i alla läger.

Bakom kaffet står familjen Urban. Pappa Inácio, med barnen Erika och Fernando i spetsen. Sedan 2006 har de tillsammans styrt gården och år efter år förbättrat kvaliteten, samt miljön i närområdet. En brasse med god eftersmak på alla sätt!

Detta kaffe mår precis lika bra oavsett bryggmetod. Eftersmaken är mjuk, lång och angenäm – såväl i en liten espressokopp som i en stor kopp bryggkaffe.

Alltid färskrostat. För denna sort har det gått max 2 veckor från rostning tills att vi skickar till dig!

290 kr