Färskrostat specialkaffe | 100% spårbart | Inga mellanhänder | Frakt med DHL 60 kr, fritt vid köp över 400kr kr | 1-2 arbetsdagars leveranstid | 10% rabatt vid kaffeköp över 1000 kr.

Färskrostat specialkaffe

100% spårbart

Inga mellanhänder

Frakt med DHL 60 kr, fritt vid köp över 400 kr

1-2 arbetsdagars leveranstid

10% rabatt på kaffeköp över 1000 kr

Costa Rica Turrialba – råkaffe (1 kg)

Region: Turrialba (där Koppars kafferesa började)
Producent: Diego Robelo
Kaffegård: Aquiares Estate
Varietet: Caturra Peaberry
Odlingshöjd: 1200 möh
Process: Tvättat

En klassiskt costaricansk smakprofil, där nötterna spelar förstafiol tillsammans med den krämiga chokladen. Pistagenöt träder fram allra mest bland alla nötiga noter. Gräddigheten blandas upp med mjuk karamell och söt vanilj. Du kan absolut ha den som en komponent om du rostar för espresso, men kaffet gör sig allra mest rättvisa om du mellanrostar det för att brygga med traditionell filterbryggning.

OBS! Bilden visar costaricanska bönor, men dock ej caturra peaberry som detta är. Peaberry är en unik form och förekommer inom alla arabica- och robustavarieteter. Normalt så växer kaffebönor i par som bär på kaffeplantorna, men peaberry är en mutation som sker någon gång under resans gång och det bildas bara en rund böna i varje bär. Det finns många myter kring peaberries. Vissa hävdar att de både ger ett godare och näringsrikare kaffe, men ingen vidare forskning har bedrivits på området. Vi konstaterar rätt och slätt att bönan uppträder som normalt i rosten och att den i detta fall ger ett exemplariskt gott kaffe!

Vårt löfte till dig som rostar själv är att alltid ge dig de allra bästa förutsättningarna: Ett handplockat råkaffe av färskast möjligast skörd.
Eftersom vi i första hand rostar vårt egna kaffe, men alltså även säljer det orostat, så är vi väldigt måna om att allt vårt råkaffe är av färskast möjligast skörd. För precis som att kaffet alltid ska vara färskrostat när du dricker det, så har även färskheten på råkaffet väldigt stor betydelse för slutresultatet.

145 kr

Slut i lager