Handrostat och färskt specialkaffe | Spårbart och utan mellanhänder | Fraktfritt över 400 kr | 10% rabatt vid kaffeköp över 1000 kr.

Handrostat & färskrostat

Specialkaffe

100% spårbart

Inga mellanhänder

Fraktfritt vid köp över 400 kr

10% rabatt på kaffeköp över 1000 kr

Etiopien Yirgacheffe – ekologiska ljusrostade kaffebönor (1 kg)

Ursprung: Etiopien
Region: Guji, Yirgacheffe
Producent: Getachew Zeleke på farmen Dimtu Tero
Bönsort: Tvättad ekologisk Heirloom Ethiopia
Skördetid: November 2020 – februari 2021
Odlas på: 1800-2100 möh

Från kaffets födelseland, Etiopien, så har Yirgacheffe blivit världsberömt för sina kaffen. Bönderna odlar det i sina trädgårdar, ofta på en yta mindre än 1 hektar. Där växer kaffet tillsammans med övriga grödor, såsom sötpotatis, mango och avokados. Här är det 136 familjer som har lämnat sina skördar vidare till Getachew Zeleke och hans farm Dimtu Tero för vidare förädling. Kaffet är oftast det enda familjerna får inkomst från, så de buskarna växer i skuggan av övriga träd och skördas varsamt när bären uppnått perfekt mognad. Då får nämligen familjerna allra bäst betalt av Getachew som i sin tur kan sälja sitt kvalitetskaffe vidare till oss.

Om du filterbrygger denna Yirgacheffe, som drip, i Chemex eller i en vanlig bryggare, så expolderar koppen av kanderad citron, vit blommighet och noter av bergamott. Vid bryggning som espresso, antingen manuellt eller i automatisk maskin, giv akt på malningsgrad och försök uppnå en lite längre rinn-tid än vanligt för att hålla tillbaka kaffets naturliga syra. Här blir resultatet magiskt med mjölk, som en flat white eller cappuccino.

Alltid färskrostat. Kaffet är aldrig äldre än 7 dagar när det lämnar vårt rosteri!

290 kr