Färskrostat specialkaffe | 100% spårbart | Inga mellanhänder | Frakt med DHL 60 kr, fritt vid köp över 400kr kr | 1-2 arbetsdagars leveranstid | 10% rabatt vid kaffeköp över 1000 kr.

Färskrostat specialkaffe

100% spårbart

Inga mellanhänder

Frakt med DHL 60 kr, fritt vid köp över 400 kr

1-2 arbetsdagars leveranstid

10% rabatt på kaffeköp över 1000 kr

Colombia Aponte honey – mellanrostade kaffebönor (1 kg)

Ursprung: Nariño, Colombia
Producent: Småskaliga kaffegårdar i byn Aponte
Sorter: Caturra
Odlingshöjd: 2150 möh
Bearbetningsmetod: Honey

Släktingar till forntida Inka, i byn Aponte, odlar ett av världens godaste och mest spännande kaffen. De gör det på verkligt hög höjd, hela 2.150 meter över havet, i Nariño, på landets södra gräns mot Ecuador. Det är svårarbetad terräng kring vulkanen Galeras, men dess aska som befruktar jorden skapar perfekta förutsättningar för kaffeodling, och gör det mödan värt.

Efter skörd bearbetar byborna kaffebären med honey-metoden. Det betyder att de avlägsnar bärens yttre skal för att därefter låta fruktköttet torka in i bönan under en ständig process att vända kaffet. Det är såklart tidsödande, men skapar ett kaffe där den naturliga sötman accentueras ytterligare.

Förutom sötman, så är det krämigheten och mörk mogen stenfrukt som träder fram allra mest. Noter av rött äpple, karamell och mjuka bakkryddor som kanel hintar bakom en lite svag nötighet. Låt gärna kaffet svalna lite i koppen, så får du njuta av ett än mer komplext och underbart kaffe.

Alltid färskrostat. Kaffet är aldrig äldre än 7 dagar när det lämnar vårt rosteri!

270 kr

Slut i lager