Färskrostat specialkaffe | 100% spårbart | Inga mellanhänder | Frakt med DHL 60 kr, fritt vid köp över 400kr kr | 1-2 arbetsdagars leveranstid | 10% rabatt vid kaffeköp över 1000 kr.

Färskrostat specialkaffe

100% spårbart

Inga mellanhänder

Frakt med DHL 60 kr, fritt vid köp över 400 kr

1-2 arbetsdagars leveranstid

10% rabatt på kaffeköp över 1000 kr

Wilfa kaffekvarn Classic svart CGWS-130B (med 1 kg specialkaffe)

Den här kvarnen använder vi dagligen på rosteriet. Det har vi gjort nu i över tre år och kvarnen visar ännu inga svaghetstecken. Därför rekommenderar vi den varmt till alla som vill ta sitt kaffedrickande till nya höjder – och inte bara dricka det färskrostat utan även precis nymalt.

Det är lätt att finna rätt inställning på malverket och sedan hålla detta konsekvent. Wilfa Classic Svart CGWS-130B maler från den grövre inställningen som du vill ha för en presskanna, hela vägen ner till finmald brygg. Många använder den även för mokabryggare, men själva tycker vi då att det blir något för grovmalet för denna bryggmetod.

Passar således för alla bryggmetoder, förutom espresso.

Jämfört med Wilfas tidigare modell WSCG-2, som i sig också är en väldigt prisvärd kvarn men som vi själva inte säljer, så har denna uppgraderade modell en förbättrad motor som maler på en lägre hastighet och därmed producerar mindre värme. Efter att kaffet har rostats ska det inte bli varmt  förrän den sekund det träffas av vatten vid själva bryggningen, så självklart är mindre värme vid malningen ett stort steg framåt.

Även om bön- och kaffebehållare är gjorda i plast med ett UV-filter som skyddar mot solljus, så rekommenderar vi att du inte maler mer kaffe än du behöver för varje bryggning och/eller har bönor liggande i behållaren. Förvara dem istället torrt och svalt mellan bryggningarna. Den inbyggda timer-funktionen kanske vissa använder sig av, själva väger eller mäter vi alltid upp så att vi får exakt mängd varje gång.

Vi rekommenderar verkligen Wilfa CGWS-130B och vår bedömning är att det även är marknadens mest populära kvarn. Nästa snäpp upp är Wilfas uniform som är utvecklad tillsammans med en av världens bästa rostare, Tim Wendelboe. Den väljer du om du är beredd att betala 3 gånger så mycket som för denna kvarn och vill ha en vacker pjäs hemma i köket – med en våg elegant på toppen! Stannar du vid denna kvarn, så har du ändå köpt en vinnare. Bättre kvarn för denna peng kan du inte få!

Köp idag och få 1 kg valfritt kaffe (värde upp till 290 kr) på köpet! Ange som meddelande till oss i kassan vilket kaffe du önskar.

1240 kr

Slut i lager