Färskrostat specialkaffe | 100% spårbart | Inga mellanhänder | Frakt med DHL 60 kr, fritt vid köp över 400kr kr | 1-2 arbetsdagars leveranstid | 10% rabatt vid kaffeköp över 1000 kr.

Färskrostat specialkaffe

100% spårbart

Inga mellanhänder

Frakt med DHL 60 kr, fritt vid köp över 400 kr

1-2 arbetsdagars leveranstid

10% rabatt på kaffeköp över 1000 kr

Mexico – Chiapas – Ekologiskt Råkaffe (1 kg)

Ursprung: Yajalon, Chiapas
Producent: Siembra Abundante
Odlingshöjd: 1100-1350 möh
Sorter: Marsellesa, Costa Rica 95, Typica, Caturra (tvättad)
Skördat: 2022/2023

Med kaffets kropp menar man hur kaffet ”känns” i munnen. Ett fylligt kaffe, med stor kropp, kan jämföras med en tjockare dryck, t.ex. mango-juice. Här fyller drycken verkligen ut munnen, mellan tungan och gommen. På andra sidan av skalan finns kaffen med mindre kropp, mer subtila och lätta till karaktären.

Personligen väljer vi kaffen med lättare kropp till frukost, när smaklökarna precis vaknat till liv och ett fylligt kaffe kanske skakar om lite väl mycket. Och vi väljer alltid att rosta kaffen med lättare kropp för filterbryggning (om du inte nödvändigtvis känner att du behöver mjuka upp din espresso). Chiapas är ett perfekt råkaffe att inkludera i blends. Om du redan har en ryggrad med distinkt karaktär och vill ”dra ut” den, då blandar du i 20-30% Mexico Chiapas.

Som bryggkaffe single origin får du här ett fjäderlätt kaffe. Det är rikt på nötiga toner av mandel och valnöt, sötare noter av gräddkola och mjölkchoklad, och elegant spetsat med lite citronmeliss och grönt äpple. I harmoni lämnar koppen en fin gräddig eftersmak.

Vårt löfte till dig som rostar själv är att alltid ge dig de bästa förutsättningarna: Ett handplockat färskt råkaffe.

Detta råkaffe ankom till rosteriet den 19 juni 2023.

155 kr

10 i lager