Handrostat och färskt specialkaffe | Spårbart och utan mellanhänder | Fraktfritt över 400 kr | 10% rabatt vid kaffeköp över 1000 kr.

Handrostat & färskrostat

Specialkaffe

100% spårbart

Inga mellanhänder

Fraktfritt vid köp över 400 kr

10% rabatt på kaffeköp över 1000 kr

Indien Plantation AA – ekologiskt råkaffe (1 kg)

Region: Idukki, Kerala, södra Indien
Producent: Manarcadu Social Service Society
Odlingshöjd: 1 525 möh
Sorter: tvättade arabicasorterna Chandragiri och S795 (kvalitet Plantation AA)
Skördat: oktober 20 – februari 2021

Ekologisk Plantation AA arabica från södra Indien är en sällsynthet. Vi som rostar detta råkaffe eftersträvar ett kaffe med stor naturlig sötma, men samtidigt en absolut frånvaro av den frukt vi oftast ser i specialkaffe av denna höga kvalitet. Det blir istället mycket choklad, åt råkakao-hållet, med svag pepprighet och lite större nötighet. Men det är choklad vi tar med oss i första hand som smaknot här.

Rostas detta råkaffe åt medium-dark eller ännu mörkare så uppnår du ett strålande resultat vid såväl espresso- som filterbryggning.

Vårt löfte till dig som rostar själv är att alltid ge dig de allra bästa förutsättningarna: Ett handplockat råkaffe av färskast möjligast skörd.
Eftersom vi i första hand rostar vårt egna kaffe, men alltså även säljer det orostat, så är vi väldigt måna om att allt vårt råkaffe är av färskast möjligast skörd. För precis som att kaffet alltid ska vara färskrostat när du dricker det, så har även färskheten på råkaffet väldigt stor betydelse för slutresultatet.

155 kr