Handrostat och färskt specialkaffe | Spårbart och utan mellanhänder | Fraktfritt över 400 kr | 10% rabatt vid kaffeköp över 1000 kr.

Handrostat & färskrostat

Specialkaffe

100% spårbart

Inga mellanhänder

Fraktfritt vid köp över 400 kr

10% rabatt på kaffeköp över 1000 kr

Honduras – ekologiskt råkaffe (1 kg)

Ursprung: Honduras
Region: La Paz-distriktet, Marcala
Producent: Café Organico Marcala S.A. (COMSA)
Bönsort: Catuai, Caturra, Pacas, Bourbon
Skördetid: December – april
Odlas på: 1350 – 1700 möh
Process: Tvättat och soltorkat

COMSA är ett kooperativ med människors välbefinnande i fokus där producentmedlemmarna utbildas att framgångsrikt leva i harmoni med naturen. Kooperativet bildades 2001 av en grupp kaffebönder för att tillsammans fokusera på ett enda mål – att odla kaffe av högsta möjliga kvalitet och få bra betalt för det. Sedan dess har de jobbat hårt på att utbilda alla sina medlemmar och tillsammans förfina alla processer för att garantera toppkvalitet år efter år.

Detta ekologiska arabica-kaffe är en utmärkt bas i alla typer av blandningar, såväl för filter som espresso. Det skapar balans utan att konkurrera med övriga ursprung som du vill ska sätta karaktären på koppen. Milt och balanserat ger det dig ett krämigare kaffe med inslag av vilda bär och ljus choklad.

Vårt löfte till dig som rostar själv är att alltid ge dig de allra bästa förutsättningarna: Ett handplockat råkaffe av färskast möjligast skörd.
Eftersom vi i första hand rostar vårt egna kaffe, men alltså även säljer det orostat, så är vi väldigt måna om att allt vårt råkaffe är av färskast möjligast skörd. För precis som att kaffet alltid ska vara färskrostat när du dricker det, så har även färskheten på råkaffet väldigt stor betydelse för slutresultatet.

125 kr