Handrostat och färskt specialkaffe | Spårbart och utan mellanhänder | Fraktfritt över 400 kr | 10% rabatt vid kaffeköp över 1000 kr.

Handrostat & färskrostat

Specialkaffe

100% spårbart

Inga mellanhänder

Fraktfritt vid köp över 400 kr

10% rabatt på kaffeköp över 1000 kr

Etiopien Yirgacheffe Beloya – ekologiskt råkaffe (1 kg)

Ursprung: Etiopien
Region: Gedeo, Yirgacheffe
Producent: Kooperativet Beloya
Bönsort: Tvättad ekologisk Heirloom Ethiopia
Skördetid: November 2020 – februari 2021
Odlas på: 1900–2300 möh

YCFCU (Yirgacheffe Coffee Farmers Cooperative Union) driver tre tvättstationer i Yirgacheffe-regionen – Beloya är en av dem (de andra två är Harfursa och Koke). Hit tar småbönderna de handplockade, nyskördade kaffebären vilka först pulpas på skal och fruktkött. Därefter ligger bönorna i vattenbad och en naturlig fermentering påbörjas. Efter 24-36 timmar sorteras bönorna och tvättas rena, innan de får torka på upphöjda afrikanska bäddar i knappt 2 veckor.

Detta råkaffe rostas med fördel något ljusare för att driva fram den för regionen så karaktäristiska stenfrukten och bergamotten. Kaffet drar rejält åt citrus-hållet, blir lemonadliknande och blommigt. Ett etiopiskt skolboksexempel.

Passar både filter och espresso.

Vårt löfte till dig som rostar själv är att alltid ge dig de allra bästa förutsättningarna: Ett handplockat råkaffe av färskast möjligast skörd.
Eftersom vi i första hand rostar vårt egna kaffe, men alltså även säljer det orostat, så är vi väldigt måna om att allt vårt råkaffe är av färskast möjligast skörd. För precis som att kaffet alltid ska vara färskrostat när du dricker det, så har även färskheten på råkaffet väldigt stor betydelse för slutresultatet.

155 kr