Färskrostat specialkaffe | 100% spårbart | Inga mellanhänder | Frakt med DHL 60 kr, fritt vid köp över 400kr kr | 1-2 arbetsdagars leveranstid | 10% rabatt vid kaffeköp över 1000 kr.

Färskrostat specialkaffe

100% spårbart

Inga mellanhänder

Frakt med DHL 60 kr, fritt vid köp över 400 kr

1-2 arbetsdagars leveranstid

10% rabatt på kaffeköp över 1000 kr

Brasilien Fazendo do Lobo – råkaffe 1 kg

Ursprung: Sul de Minas, Minas Gerais
Producent: Andrea och Marcos Foresti
Odlingshöjd: 1050 möh
Sorter: Red catuai (bärtorkat)
Skördat: 2023/2024

Det är något visst med helt färskt skördat kaffe från Brasilien. I ”vanliga” fall, årets flesta månader så älskar vi ursprunget för dess fina fyllighet, den framträdande nötigheten, den chokladiga koppen och långa mjuka eftersmaken. Så som många av oss vill ha sitt kaffe helt enkelt.

Med ett nyskördat kaffe, alltså att råkaffet är så färskt det kan vara när det kommer till oss på rosteriet så träder ytterligare smaker och aromer fram. Bakom noterna av kondenserad mjölk, så kikar även lite blodapelsin fram tillsammans med röda bär. Det blir med andra ord en mer mångfacetterad upplevelse.

Andrea och Marcos Foresti har sedan de köpte Fazenda do Lobo för snart 30 år sedan legat i den brasilianska toppen bland specialkaffeproducenter. Sedan 2017 låter de kaffebären torka på upphöjda ”african beds”. Här är det arabica-sorten red catuai som vilat och vänts på uppe på bäddarna.

Rosta detta medium och du kan njuta av det både som filter och espresso.

Vårt löfte till dig som rostar själv är att alltid ge dig de bästa förutsättningarna: Ett handplockat färskt råkaffe.

Detta råkaffe ankom till rosteriet den 8 januari, 2024.

145 kr

Slut i lager